Analyse: Her er to store dramaer i Hajdukløbene lige nu

Nieuwsblads cykelekspert Pierre Chany giver dig et unikt perspektiv på de store dramaer og skandaler i Hajdukfeltet.

Kaptajn uro på Ariostea

Selvom Henrik Stærke var sæsonens rytter I 2020, er han internt truet af sin superløjtnant, den gråmelerede superkomet, Frederik Munch. Allerede i ugerne op til efterårets storløb på Bornholm var der forlydender om, at Munchen havde overhalet sin kaptajn og henover vinteren skulle det styrkemæssige tronskifte være gennemført.

Lige nu er Frederik Munch en større rytter end sin kaptajn. Ganske enkelt. Spørgsmålet er, hvor længe han skal holdes tilbage af en venindepagt” siger Hajduk Nieuwsblads cykelkommentator, Pierre Chany.

Han vurderer, at mandskabets snu sportsdirektør, Tue Helms, i sit stille sind fryder sig over, at Henrik Stærkes lyskenproblemer holder ham ude af lørdagens enkeltstart.

Det kunne være blevet en frygtelig ydmygelse. Tænk hvis Stærke var blevet slået med 2-3 minutter af sin løjtnant. Ville han så fortsat være kaptajn i linjeløbet tre uger efter? Formelt ja. Men spørgsmålet er, om Munch havde accepteret det,” siger Chany.

Men det drama undgår man nu. Og Tue Helms kan med troværdigheden i behold fastholde, at Henrik er kaptajn til Tour de Ejby, hvis ellers han bliver sin skade kvit,” fortsætter han.

Ifølge Chany er det ikke utænkeligt, at forsommeren ender som den helt store Ariostea-triumf.

Jeg har Munch som favorit på enkeltstarten, og hvis han ofrer sig 100 procent for sin kaptajn til Tour de Ejby, så kan Henrik Stærke stadig vinde, selvom han ikke er i topform. Men de er oppe mod en stribe stærke folk og får de 0 sejre I de to løb, tror jeg, vi vil se et indre magtopgør på holdet,” siger han.

ONCE’s nederlag på transfermarkedet

ONCE’s iltre sportsdirektør, Rasmus Løppenthin, har hen over vinteren forsøgt at opruste frem mod den nye sæson. Men han har fejlet episk, påpeger Chany.

Han forsøgte ynkeligt at signe David dagen efter Bornholm. Men ganske sigende for hans manglende næse for spillet, havde temppofænomenet allerede indgået forhåndsaftale med et andet mandskab,” siger han.

ONCE har derudover miste Jonas Winding og forgæves forsøgt vriste Jonas Lunen ud af kløerne på Scott Jones på Telekom. Uden held.

Holdet har en meget stærk vinderkultur og er blandt favoritterne i alle løb. Men de mangler evnen til at vise, at de for alvor kan skabe et mandskab. Et storhold. Nikolaj Sejergaard kører Europa rundt for at finde cykler til sine drenge. Tue Helms har holdt flere Ariostea-fester med våde varer for sine ryttere. Og hvad gør Løppenthin? Han sidder på sin hometrainer og glor på watt-tal,” fnyser Pierre Chany.

Han ser dog muligheder for, at ONCE kan genindtage tronen som løbenes stærkeste hold. Kan de få aktiveret nyerhvervelsen Lilla Laura og skabe resultater på vejene, kan det give medvind for de lyserøde pantere.

Det er ikke det mest sandsynlige. Men det kan ske, at ONCE vinder begge løb i forsommeren. Sker det, kan de måske tiltrække profiler fra andre hold,” siger Chany.

Posted by Bestyrelsens Medlemmer