Chok-udvikling: Ariostea-dominans i ny powerranking

POWERRANKING

1. Frederik Munch

2. Henrik Stærke

3. David Bjørnsdal

4. Jannik Florrang

5. Christian Cykelbud

6. Løppenthin

7. Cap Stærke

8. Høgsberg

9. Joakim

10. Peter Von LottoFrederik Munch og Henrik Stærke
er nummer 1 og 2 på den spritnye powerranking fra Hajduk Nieuwsblad.

Det er helt efter bogen, at Ariosteas gråmelerede kannibal fører listen, når man tænker på, hvordan han med voldsom kraft overtog herredømmet i hajdukløbene i sidste sæson. Men det er tæt på chokerende, at Henrik Stærke overtager andenpladsen efter sit pauvre 2021,” siger ekspertkommentator Pierre Chany.

Hajduk Nieuwsblads har bedt en hemmelig skyggejury om at give karakterer til 10 ryttere inden for kriterierne generel klasse, aktuel form og resultater. De har givet rytterne point inden for alle tre kategorier på en skala fra 1 til 10. Derefter er karaktererne blevet sammenholdt med redaktionens point. Redaktionens og juryens point vægter begge 50 procent.

Og ifølge Pierre Chany er der en meget afgørende årsag til, at Henrik Stærke er hoppet helt op til andenpladsen med 26 point.

Han er kommet tilbage i form. De fleste andre topryttere har ved selvsyn erfaret, at manden har taget sin vintertræning seriøst og nærmest ikke er til at drive væk fra alenlange herreføringer, når først han er kommet på cyklen. Holder man det sammen med hans unikke 2020, har det formentlig fået især juryen til at forvente, at der bliver kamp om kaptajnrollen på Ariostea,” siger han.

På tredjepladsen finder man Mercatone Unos wattmonster David med en score på 25,7.

Det er helt ubegribeligt for mig, at en rytter med så meget klasse og så strålende en sæson bliver forvist fra sin andenplads. Manden sluttede ikke uden for top 2 i de fire løb sidste år, og han har også vist strålende form i ugerne op til Vueltaen. Og han har modsat Stærke vist sit værd i den nye epoke, der blev indledt i 2021”, siger Pierre Chany, inden han for alvor får talt sig varm.

Jeg bliver på det nærmeste harm. David fejede gulv med en glimrende klatrer som Løppenthin i den seneste udgave af Bornholmo og tog kampen op mod Munch, selvom det bestemt ikke var hans terræn. Jeg må sige, jeg godt kan være bekymret for, om skyggejuryen har tilsidesat sund fornuft på grund af en romantisk veneration for fænomenet Henrik Stærke.”

På fjerdepladsen finder man ONCE’s sprinterkonge Jannik Florang med en score på 22,9.

Jannik kommer traditionelt ikke så godt gennem vinteren, ligesom hans seneste placering på Bornholm ikke just var prangende. Men han tog sin pointtrøje og har bare så meget klasse og historik. Han vandt det første løb i 2018 og kørte på podiet i det barske Møn-løb i 2021. Onde tunger vil hævde, han har vundet sit sidste løb. Men han er en levende og aktiv legende i hajdukløbene,” siger Pierre Chany.

Kampen om femtepladsen er helt lige. Både cykelbuddet og Løppenthin scorer 22,2 point. Derfor har redaktionen I samspil med skyggejuryen foretaget et subjektivt skøn og placeret Buddet på femtepladsen.

Banestos træningsfænomen scorer den højeste formkarakter af alle og beskrives som forandret af hele feltet. Han er tyndere end nogensinde, mere eksplosiv end nogensinde. Og han har ved et mirakel opdaget, at der er zoner over 3. Han fortjener anerkendelsen ved at rykke frem på den prestigefyldte powerranking,” siger Pierre Chany.

På sjettepladsen finder man 2020-åbenbaringen Løppenthin. Den iltre ONCE-rytter fik ellers stoppet blødningen oven på et elendigt 2021 via en podieplads på Bornholm i september. Alligevel overrasker det ikke Chany, at Løppenthin er uden for top 5 for første gang i powerrankingens historie.

Hans kørsel på Bornholm i efteråret var nydelig. Men han ser ud til at være kommet dårligt gennem vinteren og har været en skygge af sig selv på en række træningsture med de andre topryttere. Det kommende løb vil vise, om han vitterligt er i forfald, eller om det blot var endnu et spin-nummer fra ONCE-direktøren,” siger Pierre Chany.

For at give læseren en følelse af total gennemsigtighed, har Nieuwsblad-redaktionen valgt at offentliggøre karakteruddelingen i alle sine detaljer:


Hajduk Nieuwsblad har fået Vinderen af årets Chany 2021 til at sætte et par ord på den aktuelle powerranking.

Banesto-Stefan:

 1)Munch
En sand mester og en født vinder. Hans “Kongelige højhed” Frederik Munch, fristes man næsten til at sige. En komplet rytter med en glubsk appetit, hvad angår førstepladser. Han har vist resten af feltet, hvad det vil sige at være dedikeret.

2)Henrik Stærke
En levende legende. Manden med det evige tråd. Uanset, hvor rasende den mand kan blive når han ligger og trækker feltet, kan ingen modstå hans charme når han smiler til dig på målstregen. For det er ikke mange der kan prale af at komme i mål før ham, uanset om vi taler fladt eller kuperet terræn. Rygtet siger også at han er i sit livs form. Måske er det i år han vender tilbage til fordums styrke.” 

3)David
Manden der kan spise 90% af feltet som han kan sluge en frysepizza dagen før et stort løb. Slank og veltrænet og med lunger som luftballoner, er han i stand til at snuppe det hele. Hvis han rammer dagen, vil selv de store drenge få problemer med at følge med.

4)Jannik
Sprinterkongen. Et damplokomotiv på en flad strækning. Jeg spår ham ikke de store chancer for at vinde Vueltaen, men han fortjener alligevel et point for hans høje kadence. Hvis nu alle de store favoritter vælger den samme lodne skaldyrsmenu dagen før, ville den “Grønne Lanterne” måske have en spinkel mulighed for at skrive et enestående kapitel til historiebøgerne. Alt kan jo lade sig gøre, hvis lårene er muskuløse nok.

5)Cykelbuddet
Gewiss- Banesto’s evige talent. Man kan undre sig over at denne mand ikke har vundet flere titler. Mandens form er enestående. Hvis bare hans vilje til sejr var lig med hans vilje til træning, ville han med længder være feltets farligste herre.

6)Løppenthin
Legendarisk rytter med et iltert temperement. Et nærmest poetisk tråd og en windbreaker til at tage det værste skrald. En kendt rytter som altid tilfører de store løb et strejf af seriøsitet og filosofi. Sjældent han ikke sidder med helt fremme og når man gør det, er der altid muligheder. En uundværlig personlighed i feltet.”

7)Cap Stærke
En usleben diamant. Som udgangspunkt har han det hele. Hvis han rammer dagen kan jeg snildt se ham være med, hvor det er helt sjovt. Hans lårbasser ville selv den “Brune Muskel” kigge misundeligt på. Brillerne derimod er en helt anden snak. Men personlig stil, krydret med en god dag kan sagtens bringe ham helt op, hvor stjerner bliver skabt.

8)Høgsberg
Har muligvis grundet et loyalitetsforhold til Banesto-kaptajnen, og Høgsbergs rival, ikke modtaget noget skudsmål fra Banestos sportsdirektør Stefan.

9)Joakim
En elsket herre på to hjul. En rytter som for mig er indbegrebet af god stemning. Hvis han sugede et par ekstra Rolf gel og smed ligsømmene på hylden, ville han være en seriøs bejler til toppen af poppen. Han kan mere end har har vist indtil nu, hvilket muligvis indikerer en stor fremtid.”

10)Peter Von Lotto
En fryd for øjet og en sand gentleman. I samme kategori som de to ovenstående ryttere. Hvis han trænede ihærdigt og sprang en fadøl eller to over i løbet af ugen, ville han være som skabt til at vinde Vueltaen. Som en anden lille væver Pantani er han i stand til at udrette store ting i et bakket landskab. Det kræver bare lidt mere slid, træning og lidt mindre guld fra hanen.

Posted by Bestyrelsens Medlemmer