LEDER: VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

LEDER

VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON – VELKOMMEN TIL HAJDUK NIEUWSBLAD

Har Hajduk-løbene efterhånden sat sig? Eller kan vi igen forvente en sæson, hvor nye stjernefrø blomstrer og erobrer scenen ud af det blå? Med et nærmest eksplosivt voksende felt er det svært med skråsikre påstande.

Det hele synes omkalfatret:
Festina er blevet til Mercatone Uno. TVM, Kelme, Lampre og Amore e Vita er nye i løbet. En ubeskrevet, men talentfuld kvinde er ankommet. Ariostea har oprustet, Telekom har fået nyt internationalt islæt med britisk sportsdirektør. Castorama lurer i kulissen.

Et hold der til gengæld ikke blot er ankommet til løbene, men er trådt op på den store scene er Gewiss Banesto. De er blevet løbsarrangører, og har tilføjet, hvad der allerede ligner en fantastisk Giro på Møn/Bogø til løbskalenderen. Et løb som de meget modent valgte at udskyde til august, da festmulighederne så vanskelige ud i april grundet covid. En prioritering vi på redaktionen af Hajduk Nieuwsblad bakker kraftigt op om.

At beslutningen blev meldt ud netop Påskelørdag er nok næppe et tilfælde. Det understreger blot det rettroende fundament som Gewiss Banesto bygger på, tydeligst udtrykt ved, at de også har placeret den hårdtarbejdende og veltalende ypperstepræst fra Tagensbo Kirke, Mads Graves Pedersen, som en af holdets centrale disciple.

Den religiøse magtkamp bliver i øvrigt et af de spændende små temaer, et slag om man vil, for den kommende sæson.
For hvor Gewiss Banesto med Nordvest-præsten har et erklæret protestantisk fundament, så har ‘Amore e vita’, Vatikanstatens eget hold, Paven og den katolske kirke i ryggen. Endda i en mærkværdig model som samtidig er “socialistisk”, som sportsdirektør Kina Raun udtalte for nylig på et pressemøde.

Det er interessant, at vi har fået to erklærede kristne hold i feltet. Vi glæder os på redaktionen til at se om den ydmyge protestantiske arbejdsmoral også bliver udtrykt i Gewiss Banestos kørestil på landevejen. Og i samme åndedrag om Amora e Vitas mere svulstige, frådende katolske baggrund også kommer til udtryk i angrebslyst og trang til bling-bling.

Det vil den nye sæson afsløre. Sæsonen vil også afsløre om de to hold, foruden charme, nu også begynder at levere resultater.

Gewiss Banesto er trådt ind på den store scene og skal hyldes for deres initiativ og karakter i det hele taget.

Vi byder dem velkommen i Hajduk familien!


Posted by Bestyrelsens Medlemmer