Optakt til Løvfaldsløbet på Sydhavsøerne: Mercatones nye mand er topfavorit

Vi nåede kun at registrere det, sommeren var blevet kold, og så var det hele forbi. 

Morgenerne er våde, aftenerne mørke. Om lidt ligger bladene, affarvede og udmattede på den golde asfalt. 

Efteråret er her. Sæsonen er snart ovre, men inden feltet sprænges for at give sig i kast med vinterlige sysler som druk, hor og intervaltræning på hometraineren byder Hajduk-kalenderen på sæsonens sidste prøvelse, Giro d’ Sydhavsøerne. 

85 kilometers ræs uden de store bakker. 

Ruten er smuk og kringlet mere, end den er hård i klassisk forstand. Vi kommer ud langs kysten, hvor vinden bliver en faktor. Får vi sidevind kan det blive særdeles dramatisk,” siger Pierre Chany. 

Søsterløbet Vuelta a Bornholmo har så mange højdemeter, at ruten foretager en automatisk og forudsigelig udskilning ved udvalgte, strategisk nøglepunkter. 

Giro d’ Sydhavsøerne er radikalt anderledes, fastslår Chany. 

Ved Vueltaen kan du foretage et afgørende ryk ved måske 25 kilometer i timen, hvor vindmodstanden betyder meget lidt. På lørdag skal rytterne op i helt andre hastigheder for at gøre forskellen. Og folk fra feltet skal blot være inden for 10-15 meters afstand for at kunne lukrere en smule på angriberens indsats. Det kræver altså et ekstraordinært slangehug at komme væk,” siger Pierre Chany. 

Og det charmerende er, at de små veje, mange sving og småknolde betyder, at ryttere med mod på mere kan tage initiativet npr som helst,” fortsætter han. 

Topfavoritten til at udføre sådan en manøvre er utvivlsomt Frederik Munch, sidste års vinder. Han bragde netop væk fra frontgruppen sidste år sammen med David Bjørnsdall, som han siden parkerede på Bogø Hovedgade, inden han kørte solo over stregen i sin første linjeløbssejr. 

Munch er manden, der skal slås. Undgår han styrt eller uheld, så tør jeg godt sige, at slutter man foran det gråmelerede geni, så kan man også iklæde sig La Magla Rosa,” siger Pierre Chany. 

Som noget nyt afsluttes Giro’en på et 200 meters skovstykke belagte med grus og halvstore sten. Og det fryder Pierre Chany. 

Moderne ryttere er snotforkælede og forventer poleret asfalt alle vegne for at træde. Arrangørerne minder venligt rytterne om, at der var en barsk tid, hvor store forfædre besteg et uasfalteret Galibier,” siger Pierre Chany. 

Spørgsmålet er dog, om afslutningen passer den forventede førsteudfordrer til Munch, ONCE-stjernen, Rasmus Løppenthin. 

Jeg tror ikke, det er grus og sten, der bliver hans største modstander lørdag. Det bliver hans hoved. Kan han håndtere at være blandt topfavoritterne og levere? Det har vi endnu til gode at se. Men han har utvivlsomt benene til at tage kampen op mod Munch,” siger Pierre Chany. 

Fejler Løppenthin kan han sætte sin lid til, at hans holdkammerat Jannik Florang leverer varen. 

Jannik Florang viste nye sider af sit talent med et stort togt i Ejby. Og vi kender ham jo som en særdeles giftig afslutter. Sidste års 3’er bliver en af Munchs største hovedpiner lørdag,” siger Pierre Chany. 

Herefter følger Den Hvide Dør, Rasmus Bertelsen fra Banesto og Cap fra Mercatone Uno, vurderer Chany. 

Begge er stærke, begge har opnået nydelige placeringer og vist prøver på deres enorme potentiale. Men de skal demonstrere helt nye sider af dem selv, hvis de skal distancere de tre topfavoritter,” siger Pierre Chany. 

Posted by Bestyrelsens Medlemmer