Back to back victory

AC Iben vs Hajduk SPuL 3-4
Startopstilling: Arved – Carlo, Louis, Jannik, Martin – Asmus, Tue, Jørgen, Grøn, Flo – Vitus
Bænk: Kina, Kasper, Munk

 

Der var lagt i kakkelovnen til en stor Hajdukaften denne fredag. Forude ventede et opgør mod rivalerne fra AC Iben. Et opgør der samtidig indvarslede starten på den travleste periode i sæsonen. 5 kampe på 16 dage. Der var medbragt pilsnere i massevis og efterfølgende spillede Joachim op på Pinden. Der var med andre ord rigeligt med grunde til, at denne kamp skulle vindes.

Lad det være sagt med det samme, det blev aldrig en flot fodboldkamp. Dertil gjorde vinden på langs af banen spillet alt for kaotisk og ensidet. Iben sad på første halvleg, omend de sjældent blev rigtig farlige. Med vinden i ryggen havde de held til at få flyttet spillet op på vores banehalvdel – langt væk fra eget mål. Dette betød dog også, at der blev forholdsvis meget plads at boldre sig på for især Vitus og Grøn samt Asmus og Flo på kanterne, når vi formåede at spille os forbi deres første pres og fik lagt bolden ned bag deres høje forsvarslinje. Alligevel var det en kæmpe fejl fra Iben defensiven, der ledte op til kampens første mål. Efter en total fejlslagen aflevering kunne Vitus snarrådigt opsnappe en løs bold, og alene med deres målmand svigtede Vitus ikke. Med en rolig velplaceret inderside sendte han Hajduk i front.

Desværre var det ikke i den eneste ende af banen, hvor der blev delt gaver ud. En ufattelig dårlig førsteberøring lagde fundamentet til et halvklodset begået straffespark. Og inden stadionuret havde rundet de første 45 min, havde Iben således bragt balance i regnskabet. 1-1 ved pausen.

Straks fra anden halvlegs start, var det Hajduks tur til at være spilstyrende. Det var nu Iben, der havde svært ved at cleare bolden ud af egen forsvarszone, og Hajduk som pressede højt. Alligvel var det Iben, der kom først på måltavlen. En ikke videre farlig situation, hvor en Iben spiller pressede lidt højt på vores back, resulterede i en dårlig tilbagelægning, der desværre blev opsnappet, inden den nåede frem til Arved. Og så var det pludselig Iben, som var i front.

Nede med en var det tydeligt, at man ikke havde været helt tilfreds med den mængde tid, vi havde været på bolden i første halvleg. Spillet blev en smule mere hektisk og skubbet endnu længere op på Ibens halvdel. Det virkede kun som et spørgsmål om tid, førend der skulle gå hul på bylden. Samtidig blev der dog slækket lidt på den defensive disciplin, og Iben begyndte at blive farligere på deres omstillinger. Som tidligere i kampen var det ikke flotte kombinationer og etableret spil, der endte ud i den næste scoring. Denne gang skulle det være en dødbold. Gennem kampen var der klart flest skæverter, når bolden skulle serves afsted, men da Kasper på et tidspunkt ved et hjørnespark i vores venstreside sendte bolden indover, kunne han vel næppe have ramt den meget bedre. Godt hjulpet på vej af den stærke blæst sejlede bolden over ven og fjende, forbi en prisgivet målmand og direkte ind i netmaskerne tæt op ad bagerste stolpe.

Kampbilledet forblev det samme resten af kampen. Hajduk pressede på og Iben levede på deres omstillinger. Desværre var det Iben, der i første omgang havde bedst held med deres anstrengelser, da de efter et veltimet løb i ryggen på vores forsvar og en knald hård afslutning fra en spids vinkel atter engang bragte sig i front.

Heldigvis er kvaliteten stor i Hajduktruppen for tiden. Ikke bare blandt de startende 11, men også i bredden. Den indestængte ærgerrighed og kamplyst, der boblede i vores folk på bænken, formåede de på smukkeste vis at kanalisere ned i benene og fødderne, da de først blev sluppet løs på banen. Kasper, som allerede havde bragt os på 2-2 stod også for udligningen til 3-3, inden han assisterede ligeledes indskiftede Frederik, der med et dommedagshug fra kanten af feltet sendte bolden op i nettaget til den forløsende matchvindende scoring til 3-4. På en dag hvor stemmerne blev spredt blandt mange, var det derfor også fortjent de to, som tog grådigst for sig. I sidste ende var det Kasper, der til lyden af musik og dans kunne lade sig fejre som kampensspiller.

Back to back victory og Hajduk hænger på i den sjove ende af tabellen.

 

Statsmanden

Posted by Bestyrelsens Medlemmer

Skriv et svar