For at have opture må der være nedture

Hajduk SPuL – Nørrebro BK  –   5 – 0
Startopstilling: Arved, Jannik, Justus, Louis, Fox, Jørgen, Asmus, Tue, Grøn, Lunen, Vitus
Bænk: Theis, Skov, Carlo

 

Fodbold kan på mange måder koges ned til nedture og opture. Vi lever af opturene men de kan blive trivielle uden nedturene. En uge som den Hajduk lige har været igennem illustrerer det allerbedst. Frustrationer og træthed i påskens topopgør blev afløst af begejstring og overskud i fredagens sene tv-kamp.

Udsigten til weekend, alkohol, store middage og sene forårsaftener er lige så meget i Hajdukkernes DNA som tungsindet og alkoholduften var det i slutningen af en lang påske i nydelsens tegn. Og netop her ligger måske noget af sandheden bag muligheden for succes. Hajdukkere er nemlig barnlige og har det bedst med at more sig, og med barnligheden mister man evnen til at behovsudskyde. Hvordan kan man bruge hele weekenden til at lade op til en kamp mandag formiddag, når den byder på alle de andre forlystelser vi elsker at bruge livet på.

Formiddagskampene må vi arbejde på at løse sammen, men vi har nu en gang altid være bedst, når vi står på spring til en weekend, og nærmest allerede glæder os til at fejre sejren med en kasse kolde flaskeøl eller en lille ramme varme og rystede Karlens. Netop dette skal vi glæde os til på fredag, hvor Daluunen og Grøn efter mesterlige præstationer giver bajere efter kampen mod Iben.

Inden da skal vi dog lige runde fredagens kamp – hvilken kamp!!! Først og fremmest grundet Coach Hønses nye taktiske ynglingstrick, som jeg personligt tror vi kommer til at se meget mere til fremover – Mandsopdækningen. Der gik ikke mere end 5 minutter før Nørrebros nummer 2 frustreret kom hen til mig og spurgte, om vi seriøst brugte mandsopdækning. På det tidspunkt regnede han nok med at lange 90 minutter ville give ham mulighed for at snige sig ud af Grøns klør, men der tog han fejl. Deres bedste spiller fik ikke et ben til jorden, og endte efter store frustrationer med at få gult kort i starten fa 2. halvleg. Grøn Fulgte ham overalt, erobrede, assisterede og scorede.

I angrebet havde vi til kampen en duo, der meget vel kan vise sig at blive en af hajdukhistoriens mest dødbringende. Vitus var over alt og fik konstant fat i bolden og sat den resterende offensiv op til masser af chancer. Og lige meget hvor de chancer faldt, var Lunen over dem som Delvecchio og Trezeguet i EM-finalen 2000. Afslutninger der på papiret er nemme, men som kun rigtige angribere altid får og sparker i nettet. Et ægte hattrick og 4 mål i alt!

Endelig var defensiven særlig karakteristisk i denne kamp. Midtbanens løbevillighed – Asmus med 90 min for anden kamp i streg, Jørgens vildskab og koncentration, backernes påpasselighed og Louis sædvanlige overblik var alt sammen med til at hjælpe en fremragende keeper i målet, Arved, til et Clean Sheet. Mest mindeværdigt var dog Justus ”Thuram” fejlfrie og overbevisende præstation. Ikke nok med at han vandt samtlige dueller, han var også rolig og selvsikker på bolden. Kun en enkelt stemme manglede før fredagens kamp havde budt på tre kasser øl.

Tilbage stod diskussionen af hvornår Hajduk egentlig sidst havde holdt nullet. Er det i denne sæson, i sidste, i Hønses trænertid eller nogensinde. Svaret er, at det er første gang i år. Men samtidig har vi formået at score i samtlige kampe! For at finde den sidste gang Hajduk holdt nullet i en betydende kamp, skal vi tilbage til den 5. oktober 2016 hvor FCA92 blev besejret med 4-0 på fortet.

Det er derfor ikke så mærkeligt, at sejren var særligt sød denne fredag. En holdpræstation af særlig karakter!

Vi ses på fortet!

Anfører Helms

Posted by Bestyrelsens Medlemmer

Skriv et svar